El 90% de la sal de taula conté microplàstics

El 90% de la sal de taula conté microplàstics

La revista Environmental Sciente&Technology ha publicat un estudi que ens ha resultat molt interessant i més si tenim en compte els efectes del canvi climàtic que ja estem notant i els que tindran lloc els propers anys si no prenem consciència i comencem a actuar.

Un equip d’investigadors de Corea del Sud i Greenpeace East Asia han analitzat 39 marques de sal de taula (de 21 països d’Europa, Sud-Amèrica, Nord-Amèrica, Àfrica i Àsia) i el resultat és sorprenent: el 90% de les marques de sal de taula analitzades a nivell mundial contenen microplàstics.

L’estudi determina que la densitat dels microplàstics presents a la sal varia entre les marques i la concentració és especialment alta a les marques de sal asiàtiques, sobretot les provinents d’Indonèsia.

Els investigadors estimen que un adult mitjà consumeix aproximadament 2.000 microplàstics a l’any a través de la sal. Tot i així, encara no se sap si aquests microplàstics són perjudicials per la salut perquè els estudis que existeixen fins ara són molt limitats.

Pots llegir l’article complet de National Geographic en aquest enllaç