El nen necessita ulleres, ortodòncia i plantilles. Per on comencem?

El nen necessita ulleres, ortodòncia i plantilles. Per on comencem?

Sovint les visites al pediatra acaben amb frases com “el vostre fill no hi veu bé, trepitja malament i no li caben les dents a la boca”. Més tard, l’oftalmòleg confirma que el nen o nena necessita ulleres; el podòleg que necessita plantilles i l’odontòleg que li cal ortodòncia.

Davant d’aquest panorama, és lògic que pares i mares vulguin solucionar de seguida tots els aspectes però és bo aplicar tots els tractaments alhora?

L’odontòloga especialitzada en Rehabilitació NeuroOclusal i Posturologia Eider Unamuno explica com, amb una seria de proves posturològiques no invasives, es pot determinar per quin element caldria començar.

D’aquesta manera, quan el cos comenci a notar la millora en un dels punts afectats, la resta de correccions segurament serà més curta i duradora en el temps. Per exemple, si una persona necessita fer força a la mandíbula amb els músculs de tota la cara per poder enfocar una imatge, li farà mal la boca però en realitat el problema està a la vista.

Així, tal com defensem des d’Osics, es fa evident que el cos s’ha de tractar com un tot i el que passa a una part afecta a la totalitat.

Si vols llegir l’article complet el trobaràs en aquest enllaç.

I, a més, pots ampliar informació sobre la postura corporal en aquesta conferència.