Gluten i els seus efectes a les dents

Gluten i els seus efectes a les dents

“LA TEVA BOCA CRIDA EL QUE EL TEU COS CALLA”

És una de les nostres frases preferides i no és per casualitat. Moltes malalties i afeccions originen malalties a la boca, fins i tot abans que aquesta es manifesti a altres parts del nostre cos, una d’elles i molt estesa entre els nostres infants darrerament és la Celiaquia.

glutenAquesta malaltia es basa en la intolerància al gluten (conjunt de proteïnes) dels cereals com el blat, l’ordi, la civada, el sègol… i tot i que els símptomes més habituals poden ser vòmits, nàusees, diarrees o anèmia, a nivell bucodental podem detectar problemes a l’esmalt, donant com a resultat taques blanques, grogues o marrons a les dents, o fins i tot pot provocar un retard en l’erupció de les dents definitives un cop les de llet ja han caigut, entre d’altres.

Un estudi de la Revista Europea de Medicina va revelar que un 85% dels pacients que pateixen Celiaquia pateixen de malalties a les dents.

Així mateix, un altre estudi de la Hebrew University Medical Center confirmava alts nivells de placa dental i bacteriana a la saliva de nens amb malaltia Celíaca, cosa que confirma els elevats índexs de caries i malaltia gingival en aquests pacient.


sueany-cuvi1

El tractament de la celiaquia és força més senzill avui dia, però comporta moltes vegades grans esforços, lluites amb metges, una inversió important en temps i diners que acaba compensant trobant – nos millor. Des d’aquí volem insistir un cop més en la importància de la visita periòdica al odontòleg ja que la prevenció és la millor aliada a l’hora de mantenir una bona salut bucondental i evitar problemes futurs ajudant – vos a detectar signes i símptomes que us facin reconèixer el que està alterat i cal treballar.
Recordeu que l’educació ens da lliures i lluitem per això!

Aprofitem per deixar-vos un article molt interessant sobre la importància de cuidar la nostra salut intestinal.

http://osteopatia-barcelona.com/content/el-intestino-el-gran-olvidado