Lactància materna, un altre punt a favor…

Lactància materna, un altre punt a favor…

Com bé sabeu a OSICS defensem al 100% la lactància materna, per molts motius que ja coneixeu però en el nostre àmbit la defensem per crear un bon estímul de creixement crani-facial, una correcta funció miofascial i muscular on intervenen ossos cranials, musculatura linguals, masticatòria, respiratòria, fonatòria, ocular, … i molta més que com bé sabeu està conectada per moltes vies físiques i psíquiques.

La lactància materna és la manera més eficaç i menys costosa per evitar la desnutrició i les malalties infeccioses durant els primers mesos de vida d’un nadó.

screen-shot-2014-09-02-at-20-55-12

El que potser no tothom té present és que, a més, el fet de mamar (succionar) juntament amb la resta de funcions que es realitzen a la cavitat oral (respiració, deglució, masticació i fonació), estimulen el creixement i desenvolupament del terç inferior de la cara i per tant, el tipus de lactància, així com els hàbits orals disfuncionals (succió del dit, respiració bucal i deglució atípica) poden influir sobre la morfologia dels maxil·lars i la oclusió dentaria.

chupeta 3

 

El treball muscular que el nadó ha de realitzar per extreure la llet del pit té un impacte directe sobre el creixement dels ossos i músculs que hi intervenen en aquesta acció, per tant la manca d’alletament o un període molt curt d’aquesta pràctica està molt relacionada amb la presència de maloclusions dentaries o la introducció d’hàbits bucals deformants.

Si voleu aprofundir en el tema us convidem a llegir el següent estudi: http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1684-18242014000500004&lang=es