Pròtesi bucal

Per realitzar una ortodòncia o una rehabilitació bucodental, cal valorar tot el cos i la postura. Per fer-ho ens ajuden les fèrules oclusals de resina, amb prèvies proves kinesiològiques i osteopàtiques, que cerquen reposicionar la mandíbula en la posició adequada de manera que tant el sistema articular com el muscular recuperin la seva correcta funcionalitat.

Es porta les 24 hores del dia, només es retira per a la correcta higiene i durant el temps que sigui necessari, sota controls periòdics. Aconseguits aquests objectius es podrà realitzar una rehabilitació en condicions.

En moltes ocasions, davant de disfuncions craneo-mandibulars, amb problemes de l’ATM i postura, cal la presència de l’osteòpata, kinesiòleg, fisioterapeuta, etc. per tal de poder valorar en conjunt al pacient i proposar el tractament més adequat.

Existeixen molts tipus de pròtesis bucodentals. Cal fer un estudi diagnòstic exhaustiu de quina és la millor opció, menys agressiva i més conservadora, i quina acceptarà el teu cos.

Els materials per fer les pròtesi són molt diversos, però hem d’utilitzar els material més biocompatibles amb el cos de cada pacient, i en cas d’haver de col·locar metalls en boca, és esencial testar quin és el que tolera el cos del pacient per col·locar una pròtesi que no provocarà toxicitat al pacient perquè el seu cos ho accepta.