Biodescodificació dental

Les càries i les malalties dentals no apareixen aleatòriament a la boca

La descodificació dental té com a premissa que les càries i les malalties dentals no apareixen aleatòriament en la boca. Es reprodueixen en unes dents concretes a causa de l’alteració del sistema nerviós que els afebleix, alteracions causades per situacions de la vida, amb el que cada càries representa un conflicte intern.

La descodificació dental és la interpretació de les dents i la seva relació emocional

A vegades hi ha càries recurrent en una mateixa dent que, per molt que es tracti, continua fent mal, és a dir, manifestant un conflicte personal no resolt. No serà possible retornar la salut a la dent fins que es resolgui el problema emocional que expressa.

Això significa que a través de les dents, de les càries, i les malalties que les afecten, la descodificació dental permet donar veu als sofriments viscuts en l’inconscient de l’individu.

D'aquesta manera la persona pot reapropiar-se de la seva història i ajudar el cos a mantenir-se sa

Descodificación Dental

La posició de les dents en els maxil·lars també canvia segons les percepcions pròpies, les experiències de vida i la relació d’un mateix amb el seu entorn. Per exemple, la posició dels incisius laterals superiors respecte als incisius centrals superiors mostra la relació d’un mateix respecte als seus pares o tutors.

Quan es mobilitzen les dents amb ortodòncia es generen canvis emocionals que sovint el pacient no coneix. Igual que el canvi emocional afecta al físic, el canvi físic també repercuteix a nivell emocional.

És important comprendre que les dents alineades i en bona oclusió expressen un equilibri emocional sa, i així com l’ortodòncia ajuda a trobar aquest equilibri, si no es fa un treball paral·lel a nivell intern, les dents tendiran a la seva posició inicial.

La descodificació dental permet al pacient d’ortodòncia desbloquejar aquelles emocions que dificulten el moviment de les dents i la futura recidiva.

En la descodificació dental també es té en compte la relació que existeix entre les dents i els diferents òrgans del cos.

Una afectació a una dent pot comportar alteracions en un òrgan i viceversa

Des de la descodificació dental no es treballa directament amb els òrgans, és una eina per a conèixer aquelles emocions que puguin agreujar-ho.

Amb un treball d’autoconeixement i sanació emocional es pot ajudar els metges i odontòlegs a obtenir millors resultats per a la salut.

La descodificació dental no és un tractament sinó una eina que pretén ajudar la persona a prendre consciència d’allò que manifesta el seu cos des de l’estudi de les dents, les seves patologies i la seva posició, perquè cada persona pugui posar solució als conflictes i millorar la salut emocional i física.

Conèixer que expressa la boca no exclou els tractaments necessaris per a mantenir la salut. En cas de patologia oral és recomanable acudir a la consulta odontològica.

Dra. Aina Arasa i Galceran

https://cuidarlaboca.wordpress.com/