Kinesiologia

La Kinesiologia és una teràpia natural que considera la ment i el cos com una entitat unida i, per tant, cuidar una de les dues parts beneficiarà sempre a l’altra.

OSICS necessita teràpies com la kinesiologia per complementar la seva visió holística. L’energia corporal ens dóna molta informació diagnòstica i pot ajudar-nos a establir un pla de tractament més respectuós i biològic actuant en globalitat i integritat del pacient.

Aquesta disciplina té com a objectiu identificar la zona del cos que està originant un desequilibri al pacient mitjançant l’evaluació del to muscular i la seva qualitat de resposta. La musculatura està relacionada als diferents òrgans i funcions del cos, originant una resposta adequada (o no resposta) en el cas que el sistema que l’alimenta (sistema nerviós, limfàtic, sanguini…) no estigui bloquejat o una resposta negativa indicant una disfuncionalitat.

Així, la kinesiologia utilitza un test muscular amb el qual l’especialista pot detectar on estan les zones problemàtiques i les conseqüències que té això sobre el cos, podent diagnosticar o derivar a procediments terapèutics per desbloquejar les àrees, reduïr l’estrès, afavorir la circulació de la sang i l’oxigenació de les parts comprimides, entre d’altres.

A OSICS apliquem la kinesiologia per a diferents tractaments:

  1. Testatge de metalls: detectem possibles al·lèrgies o intoleràncies a metalls que sovint utilitzem en tractaments com ortodòncia, implantologia, pròtesi removible, amalgames, entre d’altres.
  2. Visites completes on busquem l’origen de problemes com fongs, càndides, problemes d’oïda i mucositat, alteracions alimentàries… i el tractament per a la curació d’aquest.

Articles Relacionats:  http://osics.cat/blog-3/