Pròtesi bucal

L’especialitat de pròtesi bucodental es basa en la restauració dels espais edèntuls, i a OSICS es indispensable que això  es sugui a terme amb materials biocompatibles, testats i individualitzats, respectant al màxim els teixits tous i durs de boca i del cos.

Per realitzar una ortodòncia o una rehabilitació bucodental, cal valorar tot el cos i la postura. Per fer-ho ens ajuden les fèrules oclusals de resina, amb prèvies proves kinesiològiques i osteopàtiques, que cerquen reposicionar la mandíbula en la posició adequada de manera que tant el sistema articular com el muscular recuperin la seva correcta funcionalitat.

Es porta les 24 hores del dia, només es retira per a la correcta higiene i durant el temps que sigui necessari, sota controls periòdics. Aconseguits aquests objectius es podrà realitzar una rehabilitació en condicions.

També podem necessitar altres mètodes que igualment buscaran una correcta posició òssia i dental per tenir una funció òptima i així rehabilitar les zones alterades i perdudes creant una millora física i psíquica.

En moltes ocasions, davant de disfuncions crani-mandibulars, amb problemes de l’ATM i postura, cal la presència de l’osteòpata, kinesiòleg, fisioterapeuta, etc. per tal de poder valorar en conjunt al pacient i proposar el tractament més adequat.

Existeixen molts tipus de pròtesis bucodentals. Cal fer un estudi diagnòstic exhaustiu de quina és la millor opció, menys agressiva i més conservadora, i quina acceptarà el teu cos.

Els materials per fer les pròtesi són molt diversos, però hem d’utilitzar els material més biocompatibles amb el cos de cada pacient, i en cas d’haver de col·locar metalls en boca, és esencial testar quin és el que tolera el cos del pacient per col·locar una pròtesi que no provocarà toxicitat al pacient perquè el seu cos ho accepta.

En general, hi ha 2 grans grups de pròtesis:

  1. Nosaltres optem per pròtesis de plàstic. No és molt car, és bastant innocu, però implica un procés d’adaptació i acceptació del pacient.
  2. Fixa. Sol ser molt més estètica, més còmode, més durador, però hem de desgastar les dents sanes adjacents, i en cas de ser un pont de diverses peces és necessari haver d’afegir un reforç metàl·lic, amb la consegüent introducció de metalls en boca. A vegades son sobre implants que precisen la cirurgia prèvia i testatge sempre kinesiològic.

Articles Relacionats:  http://osics.cat/blog-3/